”Ugnspotatis är en utmärkt lunchmat, som är lätt att tillreda! De här ugnspotatisarna fylls med insjöfiskfyllning som smaksatts med pepparrot och ovanpå dem strör man krispiga Malax Limpa-smulor.” – Emmiina Lehtonen
”Ugnspotatis är en utmärkt lunchmat, som är lätt att tillreda! De här ugnspotatisarna fylls med insjöfiskfyllning som smaksatts med pepparrot och ovanpå dem strör man krispiga Malax Limpa-smulor.” – Emmiina Lehtonen
(för fyra personer):
Fyllning:
Dessutom:
Tvätta potatisarna noggrant och torka dem. Stick med gaffel några hål i varje potatis och sätt i 225 graders ugn för att gräddas i ungefär 20 minuter. Sänk temperaturen till 180 grader och grädda ännu i 30–40 minuter tills de har blivit mjuka inuti.
Tillred fyllningen. Skala och finhacka rödlöken och lägg i en skål. Tvätta limen och riv skalets gröna del med rivjärnets fina bett. Pressa ut saften ur limen och blanda också ned den i löken. Låt den få smak i ungefär 10 minuter innan du tillsätter fyllningens övriga råmaterial.
Låt vätskan från vildfiskkonserven rinna av i en sil. Finfördela gräslöken. Skala och riv pepparroten med rivjärnets fina bett. Blanda samman alla fyllningens ingredienser och låt stelna i kylskåp.
Smula skivorna Malax Limpa i en mixer eller hushållsassistent. Rosta limpsmulorna krispiga i smör, smaksätt med salt.
Gör ett snitt i ugnspotatisarna och tryck på mitten, så att du kan sätta in fyllningen i potatisen. Strö på krispiga Malax Limpa-smulor och servera!
Recept: Emmiina Lehtonen
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi