fbpx

Ugnspotatis med fyllning av insjöfisk

”Ugnspotatis är en utmärkt lunchmat, som är lätt att tillreda! De här ugnspotatisarna fylls med insjöfiskfyllning som smaksatts med pepparrot och ovanpå dem strör man krispiga Malax Limpa-smulor.” – Emmiina Lehtonen

INGREDIENSER:

(för fyra personer):

 

  • 4 Stora eller 8 små Rosamunda-potatisar

Fyllning:

  • 2 (240 g) burkar vildfisk
  • 1 rödlök
  • 1 ekologisk lime
  • 120 g smetana
  • 200 g gräddfil
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk riven pepparrot
  • 1 kruka gräslök
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk svartpeppar

Dessutom:

  • 2 skivor Malax Limpa
  • 1 msk smör
  • ½ tsk salt

Tvätta potatisarna noggrant och torka dem. Stick med gaffel några hål i varje potatis och sätt i 225 graders ugn för att gräddas i ungefär 20 minuter. Sänk temperaturen till 180 grader och grädda ännu i 30–40 minuter tills de har blivit mjuka inuti.

Tillred fyllningen. Skala och finhacka rödlöken och lägg i en skål. Tvätta limen och riv skalets gröna del med rivjärnets fina bett. Pressa ut saften ur limen och blanda också ned den i löken. Låt den få smak i ungefär 10 minuter innan du tillsätter fyllningens övriga råmaterial.

Låt vätskan från vildfiskkonserven rinna av i en sil. Finfördela gräslöken. Skala och riv pepparroten med rivjärnets fina bett. Blanda samman alla fyllningens ingredienser och låt stelna i kylskåp.

Smula skivorna Malax Limpa i en mixer eller hushållsassistent. Rosta limpsmulorna krispiga i smör, smaksätt med salt.

Gör ett snitt i ugnspotatisarna och tryck på mitten, så att du kan sätta in fyllningen i potatisen. Strö på krispiga Malax Limpa-smulor och servera!

Recept: Emmiina Lehtonen