Blåbärskoppar

Mustikkakupit

”Lättgjorda blåbärskoppar är den perfekta söta biten att bjuda på självständighetsdagen! Dessa koppar av vit choklad har en fyllning av sötsur Malax Limpan och fyllig blåbärssylt. Ytan får finish av blåbärspulver.” – Emmiina Lehtonen

INGREDIENSER:

(8 bakelser):

• 8 skivor av Malax Limpan
• 400 g vit choklad
• 3 msk kokosolja
• 150 g blåbärssylt
• 10 g blåbärspulver
• 8 muffinsformar

Ta en rund form som är något mindre än botten på muffinsformarna. Använd den för att skära ut åtta runda skivor av skivorna av Malax Limpan.
Bryt 150 g vit choklad i bitar i en skål. Smält i mikrovågsugnen i omgångar om 10–20 sekunder, rör om då och då. Tillsätt 1 matsked kokosolja till den smälta vita chokladen.

Portioner ut den smälta chokladen i botten på muffinsformarna och vrid dem lite så att du får choklad på formarnas kanter. Tryck försiktigt ner limpskivorna i chokladen. Sprid jämnt ut cirka 2 teskedar blåbärssylt ovanpå, men sprid inte sylt ända ut till kanterna. Ställ in i kylskåpet för att stelna i cirka 30 minuter.

Bryt 250 g vit choklad i bitar i en skål och smält dem i mikrovågsugnen, rör om då och då. Tillsätt 2 matskedar kokosolja.
Fördela resten av den vita chokladen i muffinsformarna så att den täcker den runda limpskivan och sylten. Knacka formarna mot bordet för att jämna ut ytan på bakelserna. Strö blåbärspulver jämnt över ytan med hjälp av en sil.
Låt bakelserna stelna i kylskåpet i cirka en timme. Ta bort muffinsformarna och servera!

Recept: Emmiina Lehtonen