fbpx

Vitlöks-laxdelikatessmörgåsar

Läckra och smakliga delikatessmörgåsar förbereder du lätt genom att kombinera Malax Limpan och Aleksandra grön vitlökskross. Pröva och bli förtjust!

INGREDIENSER:

• 2 skivor Malax Limpa
• 1 tsk Aleksandra grön vitlökskross
• 1 tsk laxdelikatess

Laxdelikatess:
• 200 g naturell färskost
• 90 g rökt lax
• 2 msk hackad rödlök
• 2 msk hackad dill
• svartpeppar

Blanda ingredienserna för laxdelikatessen i en skål och låt vara ett tag (ca 15 min) i kylen.

Skär under tiden Malax Limpa-skivan diagonalt från den ena kanten till den andra och, om så önskas, rosta bitarna på en stekpanna eller i en smörgåsgrill.

Bred på 1 tsk Alexandra grön vitlökskross på andra halvan och 1 tsk laxdelikatess ovanpå den.
Om du vill kan du lägga till rödlök ovanpå laxdelikatessen.
Sätt den andra brödskivahalvan som ett lock.

Om du inte vill rosta brödet kan du smörja locket med olivolja.

Recept: Mätön Sillä Sipuli