(fyra smörgåsar)
Till garnering
Gurksallad:
Laga först gurksalladen: Skär gurkan i små kuber och torka kuberna med hushållspapper. Skär löken i tunna skivor. Finhacka persiljan. Blanda samman alla ingredienser och krydda med dragon, svartpeppar och en nypa salt.
Låt buljongen rinna ur kycklingkonserven och skiva kycklingköttet i lämpligt tjocka skivor. Klyv avokadon och ta ur kärnan. Skär i skivor och krydda med salt och svartpeppar.
Bred smör eller majonnäs på skivorna av Malax limpa. Lägg kycklingskivor, sallatsblad, gurksallad och avokado- och rädisskivor på brödskivorna. Garnera med persilja, rostad lök och granäppelfrön.
Avnjut med en frisk, kall dryck.
Recept: Kim Palhus
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi