Mängd: 40 st. cocktailbitar
Mängd: 40 st. cocktailbitar
Skär marmorfilén på längden i stänger, ca 5 cm i diameter.
Hetta stekpannan tills den är rykande varm och rosta marmorfiléstängerna i pannan.
Låt filéerna endast få färg på ytan, de ska vara råa inuti. Lyft över filéerna i en skål.
Blanda ihop oljan och ättikan och häll blandningen över marmorfiléerna.
Rosta sesamfröna i pannan tills de är gyllenbruna och häll fröna på filéerna.
Krydda ännu filéerna med salt och peppar. Marinera minst 6 timmar i kallt.
Blanda majonnäsen och wasabin till en majonnäs enligt egen smak (något eldig).
Skär filéerna i tunna skivor tvärs över fibrerna.
Skär upp krassallader och placera dem på längden in i filéskivorna.
Spritsa en lämplig mängd majonnäs in i filéskivorna.
Rulla skivorna en åt gången till rullar.
Skär rektangulära skivor av Malax limpa; kanten kan också bli kvar.
Placera rullen på limpan och droppa lite köttmarinad med sked på rullen.
Spritsa majonnäs på rullen och garnera med krass.
Receptet: Antti Puromies
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi