fbpx

Skinkmacka med senapsmajonnäs

”Årets mörkaste tid är här och på kvällen är det härligt med något smått salt och att njuta av det i skenet av stearinljus. Dessa munsbitar passar även på julens förrättsbord och då kan du även ha julskinka på dem. Du kan också blanda in små tärningar av äpple eller kryddgurka. Om du tycker att majonnäs är lite för tungt kan du ersätta en del med smetana eller turkisk yoghurt.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(6–8 portioner):

• 6–8 skivor Malax Limpa
• 2 dl majonnäs
• 2–3 tsk grov senap (med senapsfrön)
• ½ dl persilja
• svartpeppar ur kvarn
• 3–4 skivor skinka

Lägg ut skivor av Malax Limpa på ett serveringsfat. Tillaga fyllningen.
Blanda grov senap, finhackad persilja och svartpeppar ur kvarn i majonnäsen. Bred ut blandningen på brödskivorna och lägg skinka överst. Servera som smått salt.

Recept: Hellapoliisi