fbpx

Hyydytetty puolukkakakku

”Syksyn juhlien vähän erilainen kakku valmistetaan tuoreista puolukoista ja pohjan makeus tulee Maalahden Limppu -saaristolaisleivästä ja kinuskikastikkeesta. Valmista tämä yllätyksellinen kakku ja nauti syksyn tunnelmasta.” -Hellapoliisi

8 annosta: 

AINEKSET:

  • 325 g Maalahden Limppu -viipaleita
  • 1 dl kinuskikastiketta
  • ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta TAI maitoa ja 1 tl vaniljasokeria

Täyte:

  • 5 liivatelehteä
  • 2 ½ dl vispi- tai kuohukermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • 2 dl puolukoita
  • 1 ½ dl kinuskikastiketta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl vettä

Pinnalle:

  • 2 dl vispi- tai kuohukermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl puolukoita

Jauha Maalahden Limppu -viipaleet hienoksi leikkurilla ja sekoita joukkoon kinuskikastiketta ja vaniljavaahtoa tai maitoa ja vaniljasokeria. Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja painele kakkupohja vuokaan.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota vispi- tai kuohukerma. Vatkaa joukkoon maitorahka ja puolukat, sekä kinuskikastike ja vaniljasokeri. Tarkista maku. Kuumenna vesi kiehumispisteeseen ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita liivateneste ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Irrota kakku vuosta veitsellä varovasti irrottaen ja siirrä tarjoiluvadille.
Vaahdota vispi- tai kuohukerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursota kakun reunoille. Ripottele pinnalle reilusti tuoreita puolukoita.
Tarjoa halutessasi seuraksi kinuskikastiketta.

Resepti: Hellapoliisi