fbpx

Kalapöydän kakku

Kalapöydän kakku

”Kalapöydän kakku on mainio tapa tarjota joulun alkupalapöydän kalat kakun muodossa. Voit vaihdella kaloja toisiin tai käyttää jossain täytteessä vaikkapa katkarapuja. Koristele pinta erilaisilla joulukaloilla, tuorekurkulla, paprikalla, tillillä ja muilla sopivilla aineksilla.” – Hellapoliisi

AINEKSET:

(10-14 annosta):

1 pkt (325 g) Maalahden Limppu –saaristolaisleipää
Täyte:
• 2 dl kuohukermaa
• 600 g yrttituorejuustoa, tillituorejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
• (tai näiden sekoitusta)
• vettä + 6 liivatelehteä
• 1 sitruunan mehu (tai osa vettä)
Lisäksi:
• 200 g loimulohta, lämminsavulohta, kylmäsavulohta tai graavilohta
• 1-2 tl piparjuuritahnaa
• ½ ruukkua tilliä
• n. 150 ranskalaista sipulisilliä
• n. 250 g sinappisilliä
Koristeluun:
• loimulohta, lämminsavulohta, kylmäsavulohta tai graavilohta
• ranskalaista sipulisilliä
• sinappisilliä
• 1 pieni prk mätiä
• 3 keitettyä kananmunaa
• ½-1 tuorekurkku
• 1 iso punasipuli tai punainen paprika
• 1/2 -1 ruukku tilliä
• sitruunaviipaleita
• tai muita kaloja ja kasviksia oman maun mukaan

Leikkaa Maalahden Limppu -leipäviipaleet hienoksi muruksi veitsellä työlaudalla tai jauha muruksi tehosekoittimessa. Ota sivuun.

Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon tuorejuustot. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin noin 5 minuutiksi, kunnes ne pehmenevät.
Purista sitruunanmehu lasiin ja lisää tarvittaessa vettä.
Kuumenna kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa tai kasarissa.
Liuota pehmenneet, vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon ja sekoita.
Lisää seos ohuena nauhana kerma-tuorejuustotäytteeseen ja sekoita koko ajan. Jaa seos kolmeen eri kulhoon.

Lisää yhteen loimulohta, lämminsavulohta, kylmäsavulohta tai graavilohta hienonnettuna. Lisää vielä piparjuuritahna ja hienonnettu tilli, sekoita. Tarkista maku. Sekoita toiseen täytteeseen hienonnettua ranskalaista sipulisilliä ja tarkista maku. Sekoita kolmanteen täytteeseen hienonnettua sinappisilliä ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa sitruunapippurilla tai mustapippurilla.

Laita murustettua leipää leivinpaperilla vuoratun reunavuoan pohjalle kerros. Levitä päälle yksi täytteistä. Ripottele päälle murustettua leipää jälleen kerros. Levitä päälle toinen täytteistä. Ripottele päälle vielä kerros murustettua leipää ja levitä päälle kolmas täyte.

Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja koristele mielesi mukaan erilaisilla kalatuotteilla ja kasviksilla.
Tarjoa juhlassa tai kalapöydässä alkupalana.

Resepti: Hellapoliisi