fbpx

Kesäinen kalaburgeri

”Kesäinen kalaburgeri on hienostunut annos, jonka voit tarjota kevyenä lounaana, iltapalana tai kesäisen aterian alkuruokana.” – Hellapoliisi

AINEKSET:

(4 annosta)

  • 8 viipaletta Maalahden Limppua
  • 4 kpl tai 400g ahven-, kuha-, muikku-, siika-, lohi- tai silakkafilettä.
  • voita paistamiseen
  • ripaus suolaa

Perunasalaatti:

  • 1 kg varhaisperunoita
  • vettä
  • ripaus suolaa
  • 1 iso omena
  • 1 maustekurkku
  • ½ ruukkua tilliä
  • 1 kesäsipuli varsineen
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 tl sinappia
  • mustapippuria myllystä
  • (ripaus suolaa)

Koristeluun:

  • rucolaa
  • sitruunanlohko

Aloita valmistamalla perunasalaatti.
Keitä tai höyrytä varhaisperunat suolalla maustetussa vedessä.
Kuori omena ja poista siemenkota.
Leikkaa omena ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi.
Hienonna tilli ja kesäsipuli varsineen.
Yhdistä ainekset.
Sekoita joukkoon majoneesi, kermaviili, sinappi ja rouhittua mustapippuria.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Paista kalafileet kuumalla pannulla voissa ja mausta suolalla.
Paahda Maalahden Limppu -viipaleet molemmin puolin pannulla.
Kokoa annos siten, että laitat alimmille viipaleille keon perunasalaattia, päälle kalafileen ja pinnalle toisen Maalahden Limppu -viipaleen.
Koristele annos rucolalla ja sitruunanlohkolla.

Resepti: Hellapoliisi