fbpx

Kuorrutettua siikaa mummonkurkuilla

”Suolattu siika saa maistuvan ja rapean kuorrutteen Maalahden Limppu -saaristolaisleivästä, mustapippurista sekä fenkolinsiemenestä. Annokseen hapokkuutta tuovat helposti valmistuvat mummonkurkut. Herkullinen alkupala illalliselle!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(alkuruoka neljälle)

  • 4 viipaletta Maalahden Limppu -saaristolaisleipää
  • 400 g tuoretta siikafileetä
  • 1 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • ½ tl fenkolinsiementä
  • 1 rkl voita

Mummonkurkut:

  • 1 kurkku
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa
  • Muutama tillinoksa

Nypi siikafileestä ruodot ja fileoi se.
Leikkaa filee pitkittäin kahteen osaan.
Suolaa palat kauttaaltaan. Pyöritä siikatangot tiukoiksi rulliksi kelmun sisälle ja anna suolaantua kahden tunnin ajan jääkaapissa.

Hienonna Maalahden Limppu -viipaleet muruksi tehosekoittimessa.
Rouhi kokonaiset fenkolinsiemenet ja sekoita ne rouhitun mustapippurin kanssa.
Paahda mausteita kuivalla pannulla noin minuutin ajan, jonka jälkeen lisää joukkoon voi ja Maalahden Limppu -muru. Paista rapeaksi.

Poista siikatangoista kelmu ja huuhtele jääkylmällä vedellä suola pois kalan pinnalta.
Pyörittele siikatangot Maalahden Limppu -seoksessa, kääri uudelleen tiukkaan kelmuun ja anna maustua vähintään tunnin ajan jääkaapissa.
Leikkaa annospalat terävällä veitsellä. Tarjoille mummonkurkkujen ja tillin kera.

Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kurkkuviipaleiden joukkoon sokeri ja etikka. Anna maustua kahden tunnin ajan. Lisää lopuksi hienonnettu tilli.

Resepti: Emmiina Lehtonen