fbpx

Maalahden Limppu –osterit

”Juhlista osterikauden alkua Maalahden Limpulla kuorrutetuilla ostereilla! Uunissa kypsennetyissä ostereissa maistuvat jalapeno, sitruuna sekä lehtipersilja. Kuorrutteessa makua ja rapeutta antavat Maalahden Limppu saaristolaisleipä sekä parmesaanijuusto. Kuorrutetut osterit ovat oiva alkuruoka tai pikkusuolainen tarjottava illanistujaisiin! ” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(kahdelle):

• 6 kpl tuoreita ostereita
• karkeaa merisuolaa
• 1 Maalahden Limppu saaristolaisleipä-viipale
• 1 dl raastettua parmesaania
• ½ ruukku lehtipersiljaa
• 2 rkl voita
• 2 valkosipulin kynttä
• 1 salottisipuli
• 1 jalapeno
• 1 luomu sitruuna
• ¼ tl suolaa
• 1/8 tl mustapippuria

Ohje:

Kuori ja hienonna salottisipuli sekä valkosipulinkynnet. Poista jalapenon siemenet ja hienonna myös se pieneksi. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa raastimen hienoimmalla terällä. Hienonna lehtipersilja.
Kuullota sipulit ja jalapeno voissa paistinpannulla. Sekoita sitruunankuoren ja lehtipersiljan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Aja Maalahden Limppu -viipale monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa pieneksi muruksi. Raasta parmesaani ja sekoita limppumurun joukkoon.
Harjaa osterit puhtaiksi kylmän veden alla. Avaa osterit osteriveitsellä keittiöliinan sisällä. Varmista osterin tuoreus haistamalla, hajun tulee olla raikas. Irrota osterin liha kuoresta ja pyri pitämään osterin nesteet myös kuoren sisällä.

Nostele uunipellin päälle kekoja karkeaa merisuolaa ja asettele osterit niiden päälle, jotta ne pysyvät pystyssä paistamisen ajan.
Lisää täyte osterien päälle ja ripottele päälle lopuksi parmesaani-limppumuru.

Paista kuorrutetut osterit 250 asteessa noin 3–4- minuutin ajan.
Tarjoile osterit heti kypsennyksen jälkeen, pilko tarjolle myös sitruunaa.

Resepti: Emmiina Lehtonen