fbpx

Maalahden Limppu -pannacotta

Määrä: neljälle

AINEKSET:

  • 6 viipaletta Maalahden Limppua
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • 60 g sokeria
  • 1,5 liivatelehteä
  • ½ vaniljatanko
  • mansikoita tai mustikoita tai esim. säilöttyjä hedelmiä

Laita leipäviipaleet likoamaan kermaan ja maitoon noin kahdeksi tunniksi. Siivilöi leipä pois kermamaitoseoksesta ja säästä se myöhemmäksi. Lisää kermamaitoon sokeri ja vaniljatanko. Liota liivatteet huolellisesti.

Kuumenna varovasti kermamaitoseos koko ajan sekoittaen, mutta älä anna sen kiehahtaa. Lisää liotetut liivatelehdet seokseen ja anna jäähtyä. Kaada marjoja ja liotettua leipää lasien pohjalle ja kaada varovasti kermamaitoseosta päälle. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Resepti: Antti Puromies