fbpx

Maalahden Limpun joulucookies

Määrä: 36 kpl

AINEKSET:

  • 5 dl jauhettua Maalahden Limppua
  • 125 g voita
  • 3/4 dl sokeria
  • 3/4 dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1/2 tl jauhettua neilikkaa
  • 2 munaa
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 75 g tummaa suklaata
  • 75 g valkosuklaata​

Jauha Maalahden Limppu tehosekoittimessa muruksi. Vaahdota voi, sokerit ja mausteet. Lisää munat yksitellen ja välillä vatkaten. Lisää Maalahden Limppu-rouhe  ja leivinjauhe.

Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi tukevalla veitsellä leikkuulaudalla. Lisää suklaarouhe taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Jäähdytä taikina jääkaapissa kylmäksi.  Nostele taikina pikkulusikalla nokareina uunipellille leivinpaperille, esim. 3 x 4 kpl / pelti. Jätä hiukan leviämistilaa pikkuleipien ympärille.

Suosittelen myös taikinan pakastamista 3-5 cm paksuisina tankoina. Siitä on helppo leikata sormenpaksuisia kiekkoja ja paistaa uunissa. Tällöin keksit myös leviävät vähemmän.

Kypsennä 175-asteessa uunin keski/yläosassa n. 10-15 min tai kunnes kypsiä.

Resepti: Antti Puromies