fbpx

Moderni porkkanalaatikko

AINEKSET:

  • 150 g Maalahden Limppua
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 makea sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 400 g risottoriisiä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 l kasvislientä
  • 300 g luomuporkkanasosetta
  • 1 rkl mascarponejuustoa
  • nokare voita
  • 100 g raastettua parmesaanijuustoa
  • ½ dl persiljasilppua

Leikkaa sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi.

Lämmitä öljy pannulla miedolla lämmöllä. Lisää sipulit öljyn joukkoon ja kuumenna, kunnes ne ovat pehmenneet, mutta älä ruskista.

Lisää riisi samalla lisäten lämpöä. Sekoita hyvin ja valvo koko ajan, ettei riisi pääse palamaan.
Kaada valkoviini pannuun, kun riisi alkaa ratista.
Keitä alkoholi pois.

Lisää kasvislientä pienissä erissä, samalla sekoittaen. 
Anna liemen imeytyä riisiin ennen kuin kaadat lisää.
Lisää porkkanasose ja keitä hetki nestettä pois. 
Ota pannu pois liedeltä. Lisää voi, parmesaaniraaste ja mascarponejuusto.
Mausta risotto.
Sekoita hyvin.

PÄÄLLINEN

Hienonna tehosekoittimella Maalahden Limppu rouheeksi.
Sekoita joukkoon hienonnettu persilja.

Tarjoa risotto lämpimänä lautaselta tai kulhosta ja laita leipäseosta runsaasti annoksen päälle. 

Resepti: Antti Puromies