fbpx

Modern morotslåda

INGREDIENSER:

  • 3 msk olivolja
  • 1 st söt lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400g risottoris
  • 1 dl vitt vin
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 300g ekomorotspuré
  • 1 rkl mascarponeost
  • en klick smör
  • 100g rivenparmesanost
  • 150g Malax Limpa
  • ½dl hackad persilja

Hacka lök och vitlök fint.
Värm oljan i stekpanna på svag värme. Tillsätt löken i oljan och värm tills den mjuknat, men låt inte brynas.
Tillsätt riset och öka samtidigt värmen. Blanda väl och se till att inte riset bränns vid.
Häll vinet i stekpannan när riset börjar fräsa.
Koka bort alkoholen.
Tillsätt grönsaksbuljongen lite i gången under omrörning.
Låt riset dra i sig buljongen innan du häller på mera.
Tillsätt morotspurén och låt vätskan koka bort.
Ta pannan från plattan. Tillsätt smör, riven parmesanost och mascarponeost.
Krydda risotton.
Blanda väl.

Täcke

Finfördela Malax Limpa till kross i mixer.
Blanda i hackad persilja.

Servera risotton varm på tallrik eller i skål och täck rikligt med brödblandningen.