fbpx

Naudanliha-pastasalaatti

”Tämä ruokaisa salaatti on mainio tarjottava sellaisenaan ja grilliruoan seurana. Salaatin kruunaa trendikäs varsiparsakaali ja mehevät Maalahden Limpusta valmistetut krutongit.” – Hellapoliisi
 

4-6 annosta

AINEKSET:

  • vettä
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl pippuripastaa
  • 150 g naudan suolalihaa
  • 200 g leipäjuustoa
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 punainen paprika
  • vettä, suolaa ja 100-200 g varsiparsakaalia
  • 1 nippu retiisejä
  • ½ dl avokado- tai oliiviöljyä
  • ½-1 punainen chilipaprika
  • mustapippuria myllystä
  • 1 ruukku basilikaa

Krutongit:

  • 4-5 viipaletta Maalahden Limppua
  • 2 rkl avokado- tai oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä

Lisäksi:

  • balsamicokastiketta

 

Keitä pippuripasta suolalla maustetussa vedessä ja valuta.
Huuhtele kylmällä vedellä.
Paloittele naudan suolaliha sopiviksi paloiksi.
Ota leipäjuustosta pienellä piparkakkumuotilla hauskoja paloja.
Puolita kirsikkatomaatit ja paloittele paprika.
Kiehauta vesi ja lisää suola ja varsiparsakaalit. Keitä muutama minuutti ja valuta.
Viipaloi retiisit.
Kokoa aineksista kaunis salaatti.

Valmista kastike.
Sekoita öljyn joukkoon hienonnettua chilipaprikaa ja mustapippuria myllystä, sekä hienonnettua basilikaa.
Kaada salaatin joukkoon.

Leikkaa Maalahden Limppu -leipäviipaleet pieniksi kuutioiksi ja paista kuumalla pannulla öljyssä rapeiksi. Lisää joukkoon hienonnettua valkosipulia.

Lisää rapeat krutongit salaattiin ja tarjoa seuraksi balsamicokastiketta.

Resepti: Hellapoliisi