fbpx

Omena-inkiväärigranola

”Omenalla ja inkiväärillä maustettu granola on raikas lisuke marjojen sekä jugurtin kera nautittavaksi. Paahtamalla pähkinät ja Maalahden Limppu -kuutiot saat granolaan herkullisen paahteisen maun sekä rapean koostumuksen!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(n. 10 annosta)

• 6 kpl Maalahden Limppu -viipaleita
• 1 dl auringonkukan siemeniä
• 2 dl pekaanipähkinää
• 2 rkl rypsiöljyä
• 2 rkl juoksevaa hunajaa
• 1 sitruunankuori raastettuna
• 1 dl kristallisoitua inkivääriä
• 2 dl kuivattua omenaa

Leikkaa Maalahden Limppu -viipaleet pieniksi kuutioiksi.
Sekoita limppukuutiot, pähkinät ja siemenet keskenään. Lisää joukkoon rypsiöljy ja hunaja. Pese sitruuna huolellisesti vedellä ja raasta kuori granolan joukkoon raastimen hienolla terällä. Sekoita ainekset huolellisesti keskenään.

Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 150 asteessa 15–20 minuutin ajan. Kääntele granolaa puolessavälissä paistoa.
Pilko kristallisoitu inkivääri ja kuivattu omena pienemmäksi. Sekoita jäähtyneen granolan joukkoon. Säilytä granola kannellisessa rasiassa.

Tarjoile turkkilaisen jugurtin ja marjojen kera!

Resepti: Emmiina Lehtonen