fbpx

Paahdettu valkosipulikeitto

Valkosipulikeitto

”Paahdetusta valkosipulista, timjamista, valkoviinistä ja parmesaanista valmistettu keitto lämmittää ihanasti pakkaspäivänä! Valkosipulin väkevä maku katoaa täysin uunissa paahtaessa ja esiin tulee upea täyteläinen, umaminen maku. Timjamilla maustetut rapeat Maalahden Limppu -krutongit täydentävät annoksen!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(3-4 annosta):

• 400 g jauhoisia perunoita
• 4 kpl kokonaisia valkosipuleita
• 4 rkl rypsiöljyä
• 2 kpl sipulia
• 1 rkl voita
• 2 rkl timjaminlehtiä
• 1 dl valkoviiniä
• 5 dl kasvislientä
• 2 dl kermaa
• 1 dl parmesaania raastettuna
• ½ tl suolaa

• 4 kpl Maalahden Limppu -viipaleita
• 3 rkl öljyä
• 1 rkl timjaminlehtiä
• ripaus suola

Ohje:

Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Leikkaa valkosipuleista pieni pala kannasta pois, kuitenkin niin että ne pysyvät kasassa, jätä kuoret paikoilleen. Ota pala foliota, ripottele valkosipulin leikkuupinnalle öljyä ja kääri tiukkaan pakettiin. Pakkaa jokainen valkosipuli yksitellen. Kypsennä uunissa 30–40 minuutin ajan, kunnes valkosipulit ovat kypsyneet sisältä kauniin ruskeiksi.
Kuori sipulit ja perunat, pilko ne reiluiksi paloiksi. Nypi timjamin lehdet varsista. Kuullota sipulit kattilan pohjalla voissa, lisää joukkoon timjami ja valkoviini. Keitä noin minuutin ajan, jonka jälkeen lisää keittoon kasvisliemi ja perunat.

Kun valkosipulit ovat valmiit, purista paahtuneet kynnet kuoresta keiton joukkoon. Lisää myös kerma.
Kun perunat ovat kypsiä, lisää keiton joukkoon raastettu parmesaani ja aja tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Pilko Maalahden Limppu -viipaleet tasakokoisiksi kuutioiksi. Nypi timjaminlehdet varresta. Paista limppukuutiot öljyssä rapeiksi krutongeiksi, lisää timjaminlehdet ja mausta ripauksella suolaa.

Resepti: Emmiina Lehtonen