fbpx

Pääsiäisen kerrosjälkiruoka

”Herkullisessa pääsiäisjälkiruoassa maistuvat kerroksittain hasselpähkinäinen mämmivaahto, raikas appelsiinimarmeladi sekä kahvilla maustettu Maalahden Limppu! Pienet suklaamunat koristeena kruunaavat ulkonäön. Tämän kerrosjälkiruoan voit huoletta valmistaa jääkaappiin jo tarjoilua edeltävänä päivänä!” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

(neljälle):

Hasselpähkinä-mämmivaahto:
• 1 dl mämmiä
• ½ dl kaakao-hasselpähkinälevitettä
• 2 dl kuohukermaa

Appelsiinimarmeladi:
• 2 appelsiinia
• ½ sitruuna
• 100 g hillosokeria

• 4 kpl Maalahden Limppu -viipaletta
• 1 dl vahvaa kahvia
• Pieniä suklaamunia koristeluun

Ohje:

Sekoita keskenään mämmi ja hasselpähkinälevite. Vaahdota kuohukerma ja sekoita mämmi-hasselpähkinäseoksen joukkoon kolmessa osassa, jotta vaahto pysyy ilmavana.

Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta kuoren oranssi osa raastimen hienolla terällä. Laita kuoriraaste sivuun.

Leikkaa veitsellä appelsiineista kuoret ja valkoinen osa kokonaan pois. Leikkaa appelsiinilohkot irti kalvojen molemmilta puolilta keskustaan asti leikaten. Näin saat pelkän hedelmälihan käyttöösi ilman appelsiinin kalvoja. Pilko lohkot muutamaan osaan.

Purista appelsiinien kannasta jäänyt mehu kattilaan sekä puolikkaan sitruunan mehu. Lisää kattilaan myös hillosokeri, pilkotut appelsiinilohkot sekä puolet appelsiininkuoriraasteesta. Anna seoksen kiehua 15 minuutin ajan ja jäähdytä.

Leikkaa Maalahden Limppu saaristolaisleipä -viipaleet ympyrän muotoisella muotilla tarjoilukulhon pohjan kokoisiksi kiekoiksi. Sekoita kahvi ja loput appelsiinikuoriraasteesta keskenään laakeassa astiassa. Laita limppukiekot kahvin joukkoon maustumaan.
Kokoa jälkiruoka nostamalla kulhon pohjalle kahvilla maustettu limppukiekko, sen päälle appelsiinimarmeladia ja lopuksi hasselpähkinä-mämmivaahtoa. Koristele juuri ennen tarjoilua pienillä suklaamunilla.

Resepti: Emmiina Lehtonen