fbpx

Pekoni-parsaa rapeilla krutongeilla

”Parsakausi on parhaimmillaan. Grillin äärellä valmistat herkulliset parsat vaikka kevään juhliin vieraiden odotellessa. Voit toki valmistaa nämä liedellä ja viimeistellä uunissa.” – Hellapoliisi

Määrä: 4 annosta

AINEKSET:

  • 1 nippu vihreää tankoparsaa
  • 1 l vettä
  • 150 g pekonia
  • 150 g voita
  • 3 pientä salottisipulia
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 10 valkopippuria
  • 4 munankeltuaista
  • ½ dl vettä
  • ripaus suolaa

Lisäksi:

  • 8 viipaletta Maalahden Limppu saaristolaisleipää
  • nokare voita

Kuori parsat kevyesti kuorimaveitsellä ja leikkaa pala kannasta pois.
Kiehauta vesi ja parsat nopeasti, valuta.

Kääri neljän parsan ympärille pekoniviipale ja toista, kunnes parsat ovat käytetty.
Paista kuumalla pannulla tai grillaa parilalla.

Sulata voi miedolla lämmöllä siten, että sakka laskeutuu ja kirkas voi jää pinnalle.
Kuori kirkas voi talteen ja hävitä sakka.
Kuori ja hienonna salottisipulit. Laita kuivattu rakuuna, valkoviinietikka ja valkopippurit kasariin ja keitä kasaan noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi.
Tee vesihaude ja laita liemi ylimpään kattilaan ja alimpaan vettä.
Kuumenna. Lisää keltuaiset ja sekoita vatkaten.
Kun keltuaiset ovat kuohkeita, lisää kirkastettu voi ja sekoita.
Lisää lopuksi vesi ja ripaus suolaa. Sekoita tasaiseksi.
Tarkista maku.

Leikkaa Maalahden Limppu pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna voi pannulla ja paista Maalahden Limppu -nokareet rapeiksi kovalla lämmöllä käännellen.
Valuta bearnaisekastike parsojen päälle ja ripottele pinnalle rapeita leipäkuutioita.

Tarjoa heti!