fbpx

Perinteinen katkarapuvoileipäkakku

AINEKSET:

  • 30 viipaletta Maalahden Limppu -saaristolaisleipää (2 kpl viipaloitua 325g tai 1 kpl viipaloitua 650g tai 1 kpl kokonainen 660g)
  • 800 g Philadelphia-juustoa tai muuta maustamatonta tuorejuustoa
  • 500 g katkarapuja suolaliemessä
  • 100 g ravunpyrstöjä suolaliemessä
  • 100 g majoneesia
  • suolaa
  • pippuria
  • tilliä
  • versoja

Leikkaa Maalahden Limppu (660g kokonainen) pitkittäin viideksi viipaleeksi. Jos käytät valmiiksi viipaloitua Maalahden Limppu -saaristolaisleipää niin leikkaa limppuviipaleiden reunat pitkältä sivulta pois. Lado kuusi viipaletta pitkältä reunalta vierekkäin kakun pohjaksi.

Valuta katkaravut ja säästä liemi. Hienonna valutetut katkaravut tehosekoittimessa massaksi. Mausta pippurilla. Sekoita katkarapumassaan tuorejuusto, jotta saat paksun seoksen. Kostuta kakun pohja katkarapuliemellä ja levitä reilusti katkarapumassaa päälle. Aseta seuraava leipäviipale päälle, kostuta se ja peitä katkarapumassalla.

Jatka, kunnes kakku on valmis ja siinä on viisi kerrosta pohja mukaan lukien. Mikäli käytät kokonaista Maalahden Limppu -saaristolaisleipää niin älä käytä kakkuun leivän päällimmäistä kerrosta, jottei kakusta tule epätasainen. Peitä kakku huolellisesti kelmulla ja siirrä jääkaappiin tekeytymään yön yli. Tasoita tarvittaessa reunat ja pursota reunoille majoneesia tai loppu katkarapumassa.

Koristele kakku valutetuilla ravun pyrstöillä, tillillä ja versoilla. Koristeluun sopii myös mäti.

Resepti: Antti Puromies