fbpx

Punajuuri-jauhelihamureke

”Syksyn viiletessä kotoisat arkiruoat maistuvat aina.
Maalahden Limppu antaa mureketaikinaan kivan rakenteen ja herkullisen vivahteen. Lisää taikinaan punajuurisosetta tai muuta vihannessosetta.
Valmista mureke perinteiseen tapaan uunipellillä tai painele taikina kakkuvuokaan.” – Hellapoliisi

Määrä: 6 annosta

AINEKSET:

  • 8 viipaletta Maalahden Limppua
  • 3 dl punajuurisosetta tai muuta vihannessosetta
  • 1 iso sipuli
  • 2-3 rkl voita tai öljyä
  • 900 g naudan jauhelihaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 tl kuivattua rakuunaa tai oreganoa
  • Haudutettu sipuli:
  • 6 sipulia
  • nokare voita
  • ripaus suolaa
  • 1-2 tl sokeria
  • 1-2 dl vettä

Jauha Maalahden Limppu -leipäviipaleet tehosekoittimessa muruiksi.
Laita leipämurut kulhoon ja sekoita joukkoon punajuurisose tai muu vihannessose ja anna seoksen seistä hetki.

Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se kuumassa pannussa voissa tai öljyssä ja anna jäähtyä hetki.
Lisää sipuli kulhoon ja vaivaa joukkoon jauheliha, suola, mustapippuri ja rakuuna tai oregano.

Painele taikina kakkuvuokaan tasaiseksi kerrokseksi.
Kypsennä 175-200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes mureke näyttää kypsältä.

Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
Kuumenna voi pannulla ja kääntele sipulirenkaita hetki kovalla lämmöllä. Lisää joukkoon suola ja sokeri. Kun sipuleissa on kaunis väri ja ne ovat hieman pehmenneet, lisää vesi ja anna kypsyä hetki.

Tarjoa punajuuri-jauhelihamurekkeen kanssa.
Tarjoa seuraksi keitettyjä perunoita tai perunasosetta.

Resepti: Hellapoliisi