fbpx

Ruokaisat tonnikalaleivät

”Ihanaa pikkusuolaista valmistat helposti Maalahden Limppu -saaristolaisleivästä. Mehevä juureen leivottu leipä maistuu läpi päivän ja on tyylikäs myös juhlapöydässä. Valmista herkullinen ja raikas lisäke, jonka voit jakaa suoraan leipäviipaleille tai tarjota erikseen. Voit halutessasi hienontaa joukkoon myös maustekurkkua ja keitettyä kananmunaa. Mikäli seos tuntuu liian paksulta, voit ohentaa sitä pienellä määrällä jogurttia, smetanaa tai maitorahkaa.” – Hellapoliisi

AINEKSET:

(10 annosta):

• 1 pkt Maalahden Limppu -viipaleita
• 1 prk Mascarpone-juustoa
• 1 pieni punasipuli
• 1/2 omena
• ½ sitruunan mehu
• 1 prk tonnikalapaloja öljyssä, valutettuna
• muutama varsi tilliä
• ripaus suolaa
• ripaus mustapippuria myllystä

Ohje:

Laita Maalahden Limppu leipäviipaleet tarjoiluvadille.
Laita kulhoon Mascarpone-juusto, hienonnettu punasipuli ja kuutioitu omena.

Purista joukkoon sitruunan mehu ja lisää valutetut tonnikalapalat.
Hienonna joukkoon tilliä ja mausta vielä ripauksella suolaa ja mustapippurilla. Tarkista maku.

Lusikoi täyte leipäviipaleille tai tarjoa täyte erikseen ja koristele tillillä.

Resepti: Hellapoliisi