fbpx

Satokauden lämpimät voileivät

”Pimenevät illat ja sateiset säät saavat pysymään sisätiloissa. Mikäs sen mukavampaa, kuin kauniin kesän päätteeksi kotoilla ja nauttia lepäilystä, kynttilävalosta ja herkullisista ruoista.
Maalahden Limpusta valmistat ihanan iltapalan tai illanistujaisherkun. Ohjeen kantarellit voit toki korvata vaikka herkkutateilla tai muilla metsäsienillä.” – Hellapoliisi

AINEKSET:

• 10 viipaletta Maalahden Limppua
• 50 g tuorejuustoa
• 1 omena
• 200 g kantarelleja
• 1 valkosipulinkynttä
• 2-3 rkl rypsiöljyä
• ripaus suolaa
• 2 tl rakuunaa
• 50 g parmesaaniraastetta
• n. 70 g pekonia

Laita Maalahden Limppu leipäviipaleet vieretysten leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä pinnalle tuorejuustoa. Leikkaa kuorittu omena kuutioiksi ja putsaa kantarellit ja leikkaa tarvittaessa pienemmiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pannulla ja paista omenoita, kantarelleja ja valkosipulia käännellen, kunnes ovat sopivan pehmoisia. Mausta suolalla ja rakuunalla. Levitä ainekset leipäviipaleille. Raasta päälle parmesaanijuustoa ja leikkaa jokaisen leivän päälle pala pekonia. Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla, kunnes pekoni on kauniin väristä.

Tarjoa heti!