fbpx

Savulohi-leipävartaat

”Maalahden Limppu on ihana leipä arkeen ja juhlaan. Juureen leivottu saaristolaisleipä pysyy pitkään mehevänä kuivumatta. Helpon täytteen valmistat tuorejuustosta ja savulohesta. Voit käyttää myös muita kaloja, kinkkua, kasviproteiineja, savuporoa tai hienonnettuja yrttejä. Nämä leipävartaat maistuvat illanistujaisissa, juhlissa tai vaikka iltapalana. Mikäli haluat valmistaa pieniä cocktailpaloja, käytä varrastikkujen sijaan cocktailtikkuja ja leikkaa leivät neljän sijaan kuuteen osaan.” – Hellapoliisi

AINEKSET:

(7 annosta leipävartaita tai enemmän cocktailtikkuja):

• 1 pkt Maalahden Limppua viipaleina
• 400 g yrtti- tai ruohosipulituorejuustoa
• 200 g lämminsavulohta
• ½ ruukkua tilliä
• limepippuria maun mukaan
• 7 varrastikkua tai noin 20 cocktailtikkua

Ohje:

Laita Maalahden Limppu -leipäviipaleet tarjoiluvadille.
Laita tuorejuusto kulhoon.

Hienonna joukkoon lämminsavulohta ja tilliä.
Mausta limepippurilla ja sekoita tasaiseksi.
Levitä täyte reiluiksi kerroksiksi leipäpalojen päälle ja leikkaa palat neljään tai kuuteen osaan.

Laita päällekkäin neljä leipäpalaa täytteineen ja paina varrastikku leipäpalojen keskeltä.

Nosta tarjolle.

Resepti: Hellapoliisi