fbpx

Västerbotten-juustopiirakka

”Maalahden Limppu -saaristolaisleipämuru tuo perinteisen Västerbotten-juustopiirakan pohjaan täyteläisyyttä ja rukiista makua! Valmista herkullinen piirakka vaikkapa osaksi rapujuhlien suolaisia tarjottavia.” – Emmiina Lehtonen

AINEKSET:

Pohja:
• 100 g (5 viipaletta) Maalahden Limppu -saaristolaisleipää
• 100 g vehnäjauhoja
• 100 g voita

Täyte:
• 3 kananmunaa
• 300 g raastettua Västerbotten–juustoa
• 2 dl kuohukermaa
• ¾ tl suolaa
• ¼ tl mustapippuria
• ¼ tl valkopippuria

Hienonna Maalahden Limppu tehosekoittimessa hienoksi muruksi ja sulata voi. Sekoita pohjan ainekset keskenään.
Aseta läpimitaltaan 22 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele taikina tiiviisti pohjalle ja nostele pohjaa hieman myös reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa 7 minuutin ajan.

Valmista täyte. Raasta Västerbotten-juusto raastimen karkealla terällä. Sekoita juustoraasteen joukkoon kananmunat, kuohukerma, suola, musta- ja valkopippuri. Sekoita tasaiseksi ja kaada esipaistetun pohjan päälle.
Paista piirakkaa 20 minuutin ajan tai kunnes pinta on kauniin ruskea ja alkanut hyytyä. Anna piirakan jäähtyä rauhassa ennen tarjoilua, sillä täyte on täysin hyytynyt vasta jäähdyttyään.

Resepti: Emmiina Lehtonen