fbpx

Äpplig brödostsallad

”Brödost eller kaffeost, kärt barn har många namn. Av den lagar du en fin höstlig sallad. Den äppliga brödostsalladen är en lättlagad och välsmakande sallad som kan avnjutas som sådan eller som tillbehör exempelvis till kötträtter. Du kan tillsätta brödosten till salladen kall eller varm, alldeles som du önskar.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(4 portioner)

• 4 skivor Malax Limpa
• 1 kruka isbergssallat eller frisésallat
• 1 stort äpple
• 1-2 msk. honung
• en aning färsk rosmarin
• 250 g brödost

Skär skivorna Malax Limpa i små kuber och rosta dem i het panna i en droppe rybsolja, tills brödkuberna är krispiga. Riv sallaten på ett serveringsfat. Skala äpplet och skär det i tunna klyftor. Lägg bitarna tillsammans med honung och rosmarin i en traktörpanna eller stekpanna och vänd på svag värme, tills äppelbitarna mjuknar en aning. Skär osten i kuber och blanda ned den kall eller vänd först kuberna en stund i het panna innan du lägger dem i salladen. Om du så vill kan du låta en aning honung rinna ned i salladen.

Tips! Ersätt om du så önskar rosmarinen med en nypa kanel.

Recept: Hellapoliisi