fbpx

Brödkross som tillbehör

”Malax Limpan är en välsmakande sötsur limpa som är bakad på rågsurdeg. Dess förfinade smak gör brödet festligt och av limpan kan du laga många slags delikatesser även till ett festbord. Den smakar underbart också i vardagliga rätter. Laga av Malax Limpan-skivor ett tillbehör som du kan strö i olika slags sallader, soppor och rätter för att ge angenäm smak och fiber.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

• 325 g Malax Limpan-skivor
• 3–5 vitlöksklyftor
• ¾ dl rybs- eller olivolja
• 1 msk torkad timjan eller dragon
• (en nypa chilipulver eller chilikross)

Söndra skivorna av Malax Limpan en aning och sätt dem i en mixer.
Tillsätt de skalade vitlöksklyftorna, rybs- eller olivoljan och torkad timjan eller dragon.
Om du gillar kryddstark smak, kan du tillsätta en aning chilipulver eller chilikross.
Kör till fina smulor.
Lägg smulblandningen på en ugnsplåt som är fodrad med bakplåtspapper och grädda vid 250 grader i 5–10 minuter och lyft ut för att svalna.
Lägg den svalnade smulblandningen i en glasburk.
Strö på olika slags matportioner för att ge smak.

Recept: Hellapoliisi