fbpx

Färs-parmaskinkastänger

”Raffinerade stänger av färs som får smak av den saftiga Malax Limpan och parmaskinka. Dem kan man stolt lägga upp även på ett festbord!” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(10–12 st.):

• 1 lök
• 1 äpple
• 4 skivor av Malax Limpan
• 2 dl vatten eller grädde
• 400 g nötfärs
• ägg
• 1 tsk salt
• Svartpeppar från kvarnen
• 150 g parmaskinka
• Rosmarin eller någon annan ört

Skala och finhacka löken och äpplet.
Skär Malax Limpan -skivorna i små kuber eller smulor.
Lägg ingredienserna i en skål och tillsätt vatten eller grädde och låt svälla i ungefär 10 minuter. Tillsätt äggen.

Tillsätt sedan nötfärsen, saltet och svartpepparn.
Rör om till en jämn smet och forma den till små stänger på en ugnsplåt som är täckt med bakplåtspapper.
Vira en skiva parmaskinka runt varje stång och grädda i 200 grader på mellersta nivån i ugnen i omkring 20 minuter eller tills ytan har fått vacker färg.

Strö på ytan färsk rosmarin eller någon annan ört.

Recept: Hellapoliisi