fbpx

Halloween-whoopies

”Whoopie-småkakor smaksatta med Malax Limpan och höstliga kryddor är en läcker godbit för Halloween-festerna! Fyllningen görs superenkelt genom att värma marshmallows i mikrovågsugnen och kakorna dekoreras med nonpareller som lämpar sig för temat.” – Emmiina Lehtonen

INGREDIENSER:

(ca 12 st.):

• 2 skivor av Malax Limpan
• 1 ¾ dl vetemjöl
• ¾ dl kakaopulver
• ½ tsk matsoda
• ½ tsk vaniljsocker
• ½ tsk salt
• 1 tsk kanel
• ¼ tsk malen ingefära
• ¼ tsk malen nejlika
• 50 g smör
• 1 ¾ dl farinsocker
• 1 ägg
• 1 ½ dl surmjölk

Dessutom:
• ca 12 st. marshmallows
• nonpareller

Kör Malax Limpan -skivorna till smulor i en hushållsassistent eller mixer. Blanda ihop Malax Limpan -smulorna, vetemjölet, kakaopulvret, matsodan och kryddorna.

Vispa samman det rumsvarma smöret och farinsockret, tillsätt ägget och vispa till skum. Blanda ned surmjölken. Vänd ned de torra ingredienserna i degen. Packa massan i en spritspåse och spritsa ut jämstora högar. Grädda i ugn vid 180 grader i 8–10 minuter. Låt svalna.

Lägg ut hälften av whoopie-bottnarna på en tallrik med den jämna sidan uppåt. Lägg en marshmallow på varje botten och hetta upp i mikrovågsugn på full effekt i ca 15–30 sekunder. Lägg resten av bottnarna som lock på den smälta marshmallowen. Låt svalna en stund och rulla småkakornas marshmallowkanter i nonpareller. Smält marshmallowen ovanpå bottnarna i några delar så att marshmallowsfyllningen inte hinner svalna för mycket och nonparellarna inte längre fastnar.

Servera kyld!

Recept: Emmiina Lehtonen