kakform med löstagbar botten, 26 cm
kakform med löstagbar botten, 26 cm
Botten
Moussekaka
Botten
Blanda det mjuka smöret med brödsmulorna så att massan fortfarande är smulig men formbar.
Moussekaka
Blöt gelatinbladen väl i kallt vatten.
Sätt 0,5 dl av jordgubbspurén i en kastrull och värm försiktigt (låt den inte koka upp).
Tillsätt de blötlagda gelatinbladen.
Lägg ett bakplåtspapper på kakformens botten.
Tryck ut brödblandningen i ett tätt lager på bottnen.
Vispa grädde och socker till ett lätt skum.
Blanda den kalla och den uppvärmda jordgubbspurén och tillsätt försiktigt 1/3 av den vispade grädden.
Tillsätt resten av vispgrädden och bred ut massan i kakformen ovanpå brödbottnen.
Låt stelna i kylskåp minst ca 6 timmar. Tårtan går bra att frysa in.
Dekorera tårtan med jordgubbar och brödsmulor av Malax Limpa.
Receptet: Antti Puromies
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi