fbpx

Jordgubbstårta

kakform med löstagbar botten, 26 cm

INGREDIENSER:

Botten

  • 6–8 skivor Malax Limpa
  • 50 g mjukt osaltat smör
  • Finfördela brödet till småsmulor i en mixer.

Moussekaka

  • 1 l grädde
  • 400 g jordgubbspuré eller osötad jordgubbssylt
  • 200 g florsocker
  • 4 st gelatinblad

Botten

Blanda det mjuka smöret med brödsmulorna så att massan fortfarande är smulig men formbar.

Moussekaka

Blöt gelatinbladen väl i kallt vatten.
Sätt 0,5 dl av jordgubbspurén i en kastrull och värm försiktigt (låt den inte koka upp).
Tillsätt de blötlagda gelatinbladen.

Lägg ett bakplåtspapper på kakformens botten.
Tryck ut brödblandningen i ett tätt lager på bottnen.
Vispa grädde och socker till ett lätt skum.
Blanda den kalla och den uppvärmda jordgubbspurén och tillsätt försiktigt 1/3 av den vispade grädden.
Tillsätt resten av vispgrädden och bred ut massan i kakformen ovanpå brödbottnen.
Låt stelna i kylskåp minst ca 6 timmar. Tårtan går bra att frysa in.

Dekorera tårtan med jordgubbar och brödsmulor av Malax Limpa.

Receptet: Antti Puromies