fbpx

Jordnötssmörkoppar

”Jordnötssmörkopparna med spindelnätsmönster har en härlig smak av höst och passar perfekt på dessertbordet under Halloween. Det krispiga chokladskalet, kryddiga jordnötssmöret och den söta Malax Limpan gör bakelsen till en storslagen smakupplevelse, som dina gäster med säkerhet kommer att älska!” – Emmiina Lehtonen

INGREDIENSER:

(8 bakelser)

  • 4 skivor Malax Limpa
  • 1 dl jordnötssmör eller alternativt mandelpasta
  • 3 msk florsocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • ½ tsk malen nejlika
  • ¼ malen muskotnöt
  • 400 g mörk choklad
  • 30 g vit choklad
  • 8 st. muffinsformar för engångsbruk
  • 2 st. spritspåsar
  • cocktailstickor

Ställ muffinsformarna på en muffinsplåt. Skär med hjälp av en rund matris ur skivorna av Malax Limpa ut åtta runda skivor, som är litet mindre än muffinsformens botten.

Smält upp ungefär en tredjedel av den mörka chokladen i mikrovågsugn tio sekunder i sänder och rör om allt emellanåt. När chokladen har smultit, fördela den på bottnen av muffinsformarna och tryck försiktigt fast de runda skivorna Malax Limpa i chokladen. Ställ in i kylskåpet för att stelna.

Blanda ned det siktade florsockret, kanelen, ingefäran, nejlikan och muskotnöten i jordnötssmöret och rör till en jämn smet. Tillsätt jordnötssmörmassan i muffinsformarna ovanpå de runda limpskivorna (ungefär en tesked per form). Ställ formarna tillbaka i kylskåpet.

Smält upp resten av den mörka chokladen och häll massan i en spritspåse. Smält upp den vita chokladen och förpacka också den i en spritspåse.

Pressa ut resten av den mörka chokladen i muffinsformarna så att den täcker jordnötssmöret. Knacka muffinsplåten mot bordet så att bakelserna får en jämn yta. Klipp ett mycket litet hål i spritspåsen med vit choklad och gör med den tre ringar innanför varandra ovanpå den mörka chokladytan. Gör med hjälp av en cocktailsticka ett spindelnätsmönster så att du drar åtta streck från mitten av bakelsen till dess yttre kant.

Låt bakelserna stelna i kylskåpet i ungefär en timme. Ta bort muffinsformarna från bakelserna och servera!

Recept: Emmiina Lehtonen