Mängd: ca 36 st
Mängd: ca 36 st
Finfördela limpan i en mixer. Rör smöret, de tre sockerarterna och kryddorna pösigt. Vispa ned äggen ett i sänder. Tillsätt limpsmulorna, som blandats med bakpulvret.
Finfördela chokladen till grovt kross med en stadig kniv på ett skärbräde. Tillsätt krosset i smeten. Rör smeten snabbt jämn.
Kyl ner smeten i kylskåpet. Fördela smeten i klickar med tesked på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper, t.ex. 3 x 4 st/plåt.
(Lämna lite utrymme för jäsning kring kakorna.) Jag rekommenderar också att smeten fryses i 3–4 cm tjocka stänger. Av stängerna är det sedan lätt att skära fingertjocka skivor. Detta minskar också risken för att småkakorna flyter ut i ugnen.
Grädda i 175 grader i mitten/övre delen av ugnen ca 10–15 min. eller tills kakorna är klara. Kyl ned.
Recept: Antti Puromies
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi