fbpx

Julig sallad med fikon och Malax Limpan

Mängd: för ca 6 personer

INGREDIENSER:

  • 150 g av Malax Limpan
  • 200 g brieost
  • 2 söta päron
  • 2 juläpplen
  • 3 fikon
  • En liten klase gröna och en klase röda vindruvor
  • 50 g valnötter
  • 500 g sallad av olika slag

Tärna Malax Limpan.
Skär osten i små bitar.
Skala och tärna päronen.
Tärna äpplet.
Skala fikonen och skär dem i klyftor på åtta bitar.
Halvera vindruvorna på längden.
Hacka nötterna.
Riv salladen i små bitar och tvätta omsorgsfullt.
Torka salladen väl.
Blanda samman alla ingredienser i en stor serveringsskål.

Som sås till salladen passar till exempel olivolja och mörk balsamico.

Recept: Antti Puromies