fbpx

Kallrökt lax-brödskålar

”Vill du servera en förrätt eller kalasa med snittar? Laga de här stiliga snittarna och lägg ut dem i skålar eller på små tallrikar. Enkelt, exklusivt och verkligt delikat!” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(4 portioner):

• 4 skivor av Malax Limpan
• 2 msk rybsolja
• 1 dl grekisk yoghurt
• En klick wasabi eller wasabipulver
• 1–2 rödlökar
• 1 mask ljus vinäger
• En nypa socker
• 80 g kallrökt lax
• Asiatisk mynta

Skär Malax Limpan -skivorna i små kuber.
Hetta upp rybsoljan i en panna och rosta brödkuberna under ständig omrörning, tills de är krispiga. Lyft åt sidan.
Häll den grekiska yoghurten i en skål och blanda i wasabi eller litet wasabipulver. Kolla smaken.

Skala rödlökarna och skär dem i tunna ringar.
Blanda ned dem i ljus vinäger och en gnutta socker.
Ta fram den kallrökta laxen och asiatiska myntan.
Sammanställ portionerna.

Lägg de rostade Malax Limpan-kuberna, den kallrökta laxen, marinerade rödlöken och wasabi-yoghurten i skålar eller på tallrikar.
Dekorera med asiatisk mynta. Servera!

Recept: Hellapoliisi