fbpx

Malax slagskott

(fyra smörgåsar)

INGREDIENSER:

  • 4 skivor Malax limpa
  • 1 burk (200 g) ekologiskt kycklingbröst, tillverkare Luomunokka
  • gurksallad (recept nedan)
  • 1 avokado
  • isbergssallat
  • rädisskivor

Till garnering

  • granatäppelfrön
  • rostad lök
  • persilja

Gurksallad:

  • 1 dl färsk gurka i kuber
  • 1 rödlök
  • ca 1 dl tjock majonnäs
  • ett halvt knippe färsk persilja
  • 1 tsk torkad dragon
  • nymalen svartpeppar

Laga först gurksalladen: Skär gurkan i små kuber och torka kuberna med hushållspapper. Skär löken i tunna skivor. Finhacka persiljan. Blanda samman alla ingredienser och krydda med dragon, svartpeppar och en nypa salt.
Låt buljongen rinna ur kycklingkonserven och skiva kycklingköttet i lämpligt tjocka skivor. Klyv avokadon och ta ur kärnan. Skär i skivor och krydda med salt och svartpeppar.
Bred smör eller majonnäs på skivorna av Malax limpa. Lägg kycklingskivor, sallatsblad, gurksallad och avokado- och rädisskivor på brödskivorna. Garnera med persilja, rostad lök och granäppelfrön. 
Avnjut med en frisk, kall dryck.

Recept: Kim Palhus