Mängd: för 4 personer
Mängd: för 4 personer
Smula skivorna av Malax Limpan till små tärningar.
Krydda tärningarna med espresso.
Skala apelsinerna med kniv så att inget skal finns kvar.
Skär bort fruktköttet av apelsinen och pressa saften, ta vara på den.
Skär fruktköttet i bitar som går lätt att äta.
Blanda ihop Philadelphia Marabou färskosten och crème fraîchen och vispa till ett lätt skum.
Skummet ska vara smidigt och något rinnande.
Lägg de kryddade tärningarna av Malax Limpan på glasets botten.
Tillsätt apelsin och lite rörsocker ovanpå.
Häll chokladmousse över apelsinerna och lite Malax Limpan över moussen.
Häll över lite apelsinsaft.
Toppa med 2 msk naturell yoghurt och riv över mörk choklad.
De olika lagren i portionen ska synas bra.
Apelsinen kan ersättas med t.ex. marinerade körsbär, äpple eller bär.
Receptet: Antti Puromies
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi