fbpx

Mjölkchoklad Trifle med Malax Limpan

Mängd: för 4 personer

INGREDIENSER:

  • 4 skivor av Malax Limpan
  • 1 espressokaffe ca 25 ml
  • 1 apelsin
  • 8 msk naturell yoghurt
  • 1 liten bit mörk choklad (för garnering)
  • 150 g chocklad färskost
  • 150g Valios crème fraîche (eller annan crème fraîche som blir till skum då man vispar)
  • 1 msk rörsocker

Smula skivorna av Malax Limpan till små tärningar.

Krydda tärningarna med espresso.
Skala apelsinerna med kniv så att inget skal finns kvar.
Skär bort fruktköttet av apelsinen och pressa saften, ta vara på den.
Skär fruktköttet i bitar som går lätt att äta.

Blanda ihop Philadelphia Marabou färskosten och crème fraîchen och vispa till ett lätt skum.
Skummet ska vara smidigt och något rinnande.
Lägg de kryddade tärningarna av Malax Limpan på glasets botten.
Tillsätt apelsin och lite rörsocker ovanpå.
Häll chokladmousse över apelsinerna och lite Malax Limpan över moussen.
Häll över lite apelsinsaft.
Toppa med 2 msk naturell yoghurt och riv över mörk choklad.
De olika lagren i portionen ska synas bra.

Apelsinen kan ersättas med t.ex. marinerade körsbär, äpple eller bär.

Receptet: Antti Puromies