fbpx

Pålägg av kallrökt oxe och svamp

”Det är lätt att njuta av läckerheter för resten av året.
Servera den smaskiga Malax Limpan med några olika pålägg.
En saftig servering som är redo och som säkert smakar.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

Pålägg av kallrökt oxe

• 200 g naturell eller smaksatt färskost
• 100 g kallrökt oxe
• 1 dl hackad rucola
• nymalen svartpeppar

Pålägg av svamp

• 100 g trattkantarell eller andra svampar
• 200 g naturell eller smaksatt färskost
• en bit smör eller lite olja
• 1 liten rödlök
• nymalen svartpeppar
• (en nypa salt)

Pålägg av kallrökt oxe

Placera färskosten i en skål.
Hacka den kallrökta oxen och rucolan.
Tillsätt de med och krydda med svartpeppar.
Rör om och kontrollera smaken.

Pålägg av svamp

Finfördela trattkantarellerna och lägg de på en varm stekpanna med smör eller olja.
Vänd om på hög värme tills svamparna mjuknar och skockas.
Avkyla.
Placera de avkylna svamparna i en skål och tillsätt med hackad rödlök. Krydda med svartpeppar och tillsätt salt om det behövs.
Rör om och kontrollera smaken.

Servera påläggen med Malax Limpan.

Recepten: Hellapoliisi