fbpx

Pumpasmörgåsar med blåmögelost

”Laga stiliga och välsmakande pumpasmörgåsar till halloweenfesterna! På saftig Malax Limpa samlar man rostad myskpumpa, fyllig blåmögelost och knapriga pekannötter. De här smörgåsarna blir färdiga mycket lätt och snabbt!!” – Emmiina Lehtonen

INGREDIENSER:

• 10 skivor Malax Limpa
• 1,2 kg myskpumpa
• 1 msk olivolja
• 1 tsk salt
• ¼ tsk svartpeppar
• ½ kruka gräslök
• 1 msk mörk balsamico
• 100 g blåmögelost
• 60 g pekannötter

Skala myskpumpan och ta bort fröhuset. Skär i rejäla kuber och krydda med olivolja, salt och svartpeppar. Bred ut på bakplåtspapper på en bakplåt och grädda vid 200 grader i omkring 20 minuter, tills pumpan är mogen.

Häll pumpakuberna i en skål och krossa dem till massa med en gaffel. Blanda i mörk balsamico och kolla smaken. Tillsätt om du så önskar salt, peppar och olivolja.

Finfördela gräslöken och blanda ned i pumpamassan.
Bred pumpamassan på brödskivorna. Smula på blåmögelost och lägg till slut på pekannötterna. Garnera med hackad gräslök och servera!

Recept: Emmiina Lehtonen