ca 6 portioner
Finfördela Malax Limpan till små smulor i en mixer.
Häll rom på russinen. Tillsätt 100 g socker. Koka upp 1 dl vatten och häll över russinen.
Låt russinen svälla i vätskan minst 5 timmar, helst över natten.
Låt överflödig vätska rinna av yoghurten genom en silduk. Låt den rinna minst tre timmar.
Ca 600 g yoghurt bör bli kvar. Blanda 150 g socker och vispgrädde till ett löst skum, som nätt och jämnt hålls ihop. Blanda försiktigt den avrunna yoghurten i vispgrädden.
Låt spadet rinna ur russinen genom ett durkslag. Ta vara på spadet. Finfördela russinen med en kniv. Blanda limpsmulorna med russinen. Tillsätt vid behov romspadet i blandningen så den smakar gott och är lagom fuktig.
Varva yoghurtmoussen med blandningen av russin och bröd i glas.
Receptet: Antti Puromies
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi