fbpx

Rostade brödstavar av Malax Limpa

INGREDIENSER:

  • Malax Limpa
  • Färsk persilja
  • En klyfta vitlök
  • Olja
  • Salt och peppar

Snabb dip

  • 2 dl gräddfil
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk Åbo senap
  • en nypa socker
  • svartpeppar
  • rikligt med hackade örter (t.ex. persilja eller gräslök)
  • citronsaft

Skär ca fingerbreda och -långa stavar av Malax Limpa brödskivor.

Rosta brödstavarna försiktigt i olja.
Tillsätt pressad vitlök och hackad persilja.
Krydda med salt och peppar.
Lägg brödstavarna på hushållspapper så överflödig olja rinner av.
Servera brödstavarna varma.
Brödstavarna är som bäst när de är knapriga utanpå och mjuka inuti.

Till brödstavarna rekommenderas en gräddfilsdipp.

Snabb dip

Blanda samman ingredienserna.

Recept: Antti Puromies