15 personer
Koka den skalade potatisen mogen.
Koka lätt salladslöken tills den är halvmogen (förblir vackert grön )
Skär brödet i långa stänger.
Blöt gelatinbladen i kallt vatten och värm upp fiskbuljongen.
När gelatinbladen är mjuka, krama överlopps vatten ur gelatinen och blanda i fiskbuljongen.
Fodra omsorgsfullt en terrinform (25 cm) två gånger med färskfolie på botten och kanter.
Samla i terrinen turvis brödstänger, sill, potatis och salladslök (schackrutsfigur)
Häll till slut den varma fiskbuljongen i formen så att alla sprickor fylls.
Täck omsorgsfullt över terrinformen med färskfolie och lägg på en lätt vikt.
Ställ terrinen i kyla helst över natten.
Ta bort terrinen ur formen och skär med färskfolien en ungefär 1 cm tjock skiva.
Lyft på en tallrik eller ett fat med färskfolien och ta bort färskfolien.
Servera exempelvis med fiskroms- eller senapssås.
Receptet: Antti Puromies
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi