fbpx

Skink-mozzarellasmörgåsar

”Malax Limpan är ett på surdeg bakat mustigt bröd, som håller sig länge även på festbordet utan att torka. Du får en lätt och representativ servering, när du lagar olika slags smörgåsar. Det går behändigt att laga dem också för en större grupp. De här smörgåsarna som är inriktade på Medelhavets smakvärld är underbara och trendiga. Du kan också ersätta tapenade med olika slags pesto.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(6 portioner):

• 6 skivor av Malax Limpan
• 3 tsk tapenade eller pesto
• 100 g lufttorkad skinka
• 6 körsbärs- eller kvisttomat
• 100 g minimozzarellabollar
• färsk basilika
• balsamico

Lägg upp Malax Limpan-skivorna på ett serveringsfat. Bred på tapenade eller pesto. Lägg på en ros som vridits till av lufttorkad skinka, halverade körsbärs- eller miniplommontomater, minimozzarellabollar och färsk basilika. Droppa till slut på balsamico.

Servera!

Recept: Hellapoliisi