fbpx

Smörgåstårta i bägare

Smörgåstårta i bägare är ett roligt sätt att tillreda smörgåstårta i en ny form. Detta är också ett utmärkt serveringsförslag för en större grupp. Du kan förbereda portioner av just den storlek som du vill. ” – Hellapoliisi

10 portioner


INGREDIENSER:

  • 150 g Malax Limpa
  • 4 gelatinblad
  • vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 400 g gräslöksfärskost
  • 1 kruka persilja
  • 4 soltorkade tomater
  • 200 g fetaost
  • 2 msk citronsaft
  • svartpeppar från kvarnen
  • (salt efter smak vid behov)

Till garnering:

  • 50 g fetaost
  • soltorkade tomater eller miniplommontomater
  • Malax Limpa i smulor eller kuber
  • färska örter
  • Eller garnera som du vil

Sätt skivorna Malax Limpa i en mixer och mala till fina smulor.
Fördela smulorna på botten av dricksglasen.
Sätt gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Vispa upp vispgrädden och vispa i gräslöksfärskosten.
Finfördela persiljan och de soltorkade tomaterna. Lägg dem i blandningen och smula ned hälften av fetaosten.
Blanda i svartpeppar från kvarnen.
Kontrollera smaken. Tillsätt om du så önskar en nypa salt.

Hetta upp citronsaften till kokpunkten och lös upp de urkramade gelatinbladen.
Blanda om till en slät blandning.
Tillsätt gelatinvätskan till fyllningen och fördela blandningen på dricksglasen ovanpå brödsmulorna.
Ställ in i kylskåpet för några timmar eller över natten.

Garnera portionerna exempelvis med fetaost, örter, tomater och om du så önskar med brödsmulor.

Receptet: Hellapoliisi