fbpx

Traditionella tilltugg

Perinteiset cocktailpalat

Malax Limpan är ett gott bröd för cocktailfest, för dess smak lämpar sig bra med mycket. Traditionella tilltugg är ett läckert servingsförslag för olika fester, så som nyår.⁠

INGREDIENSER:

  • Malax Limpan
  • Brieost och äppelmarmelad
  • Leverpaté och svartvinbärsgelé
  • Grönmögelost (Finland: blåmögelost) och blåbärssylt
  • Varmrökt lax och olika slag av fiskrom

Skär en skiva av Malax Limpan i sex bitar.

Skär bitar i samma storlek av t.ex:

  • Brieost och äppelmarmelad
  • Leverpaté och svartvinbärsgelé
  • Grönmögelost (Finland: blåmögelost) och blåbärssylt
  • Varmrökt lax och olika slag av fiskrom

Lägg på brödbitarna.
Dekorera och krydda bitarna till exempel med olika slag av sylt och marmelad.

Receptet: Antti Puromies