fbpx

Underbara grillburgare

”Du lagar underbara grillburgare av den saftiga Malax Limpan. Grilla färska sommargrönsaker till mellanlägg och krön portionen med chilihummus och saftig kyckling.” – Hellapoliisi

Mängd: 6 portioner

INGREDIENSER:

  • 12 skivor av Malax Limpan
  • olivolja
  • 1 liten aubergine
  • ½ liten zucchini
  • 100 g minitomater
  • 4-5 klyftor vitlök
  • en nypa salt
  • svartpeppar från kvarnen
  • 100 g chilihummus
  • 3-6 kycklingfiléer
  • salt
  • saften från 1 lime
  • 200 g fetaost
  • basilika eller mynta

Pensla en aning olivolja på Malax Limpan skivorna och lyft dem åt sidan.

Skär auberginen och zucchinin i skivor, ta fram minitomaterna. Skala och finfördela vitlöksklyftorna. Smörja grillen med olja eller stänk olivolja på grönsakerna. Grilla grönsakerna och brödskivorna så att du strör finfördelad vitlök, salt och svartpeppar på ytan. Grilla också kycklingfiléerna på vardera sidan och krydda med salt och pressad limesaft.

Bred chilihummus på hälften av brödskivorna. Lägg på grönsakerna och de halverade eller hela kycklingfiléerna beroende på storleken. Strö på smulad fetaost och garnera med färska örter. Lägg den andra brödskivan ovanpå och fäst med cocktailstickor.

Receptet: Hellapoliisi