fbpx

Varma bacon-kantarellsmörgåsar

”Härliga kvällssitssmörgåsar förbereder du enkelt med härliga råvaror. I stället för kantareller kan du också använda andra skogssvampar.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(10 portioner):

  • 10 skivor av Malax Limpan
  • 170 g bacon
  • 1 sommarlök med skaft
  • 3 dl kantareller
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • svartpeppar från kvarnen
  • 100 g riven ost
  • (salt efter smak)

Lägg ut Malax Limpan -skivorna på en ugnsplåt som fodrats med bakplåtspapper.

Skär baconet i bitar och stek i het panna tillsammans med den finfördelade sommarlöken. Tillsätt de i bit skurna kantarellerna. Vänd en stund, tills baconet är krispigt och svampen har mjuknat. Strö på vetemjölet. Häll i vispgrädden och låt sjuda i ca fem minuter.

Krydda med svartpeppar. Tillsätt den rivna osten. Kontrollera smaken. Tillsätt vid behov en aning salt.

Bred ut blandningen på brödskivorna. Grädda i 225 graders ugn i ca 10 minuter, eller tills osten har smultit.
Servera med fräsch sallad.

Recept: Hellapoliisi