fbpx

Vattenmelonsallad med pepparrotskrutonger

”Marinerad vattenmelon, fyllig feta och knapriga pepparrotskryddade krutonger av Malax Limpa kompletterar varandra otroligt bra! En sallad som går snabbt att tillreda och smakar delikat, du kan servera den som tillägg eller som sådan.” – Emmiina Lehtonen

Mängd: 4 portioner

INGREDIENSER:

  • 1 kg vattenmelon
  • En halv gurka
  • 200 g fetaost
  • En halv rödlök
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk socker
  • ½ bunt mynta
  • Pepparrotskrutonger:
  • 2 skivor Malax Limpa
  • ½ tsk riven pepparrot
  • 2 tsk olivolja
  • ¼ tsk salt

Tillred dressingen genom att skala rödlöken och finfördela den. Blanda i rödvinsvinäger, olivolja, salt och socker. Skär upp vattenmelonen, gurkan och fetan i bitar. Trilla dem i dressingen och låt dem marinera i ca en halv timme. Finfördela myntan.

Skär skivorna Malax Limpa i små kuber. Blanda samman den rivna pepparroten, olivoljan och saltet i en skål och tillsätt limpkuberna. Rör om ingredienserna i skålen så att de blir jämnt smaksatta. Bred ut dem på en ugnsform och rosta i 225 graders ugn i 10 minuter. Krutongerna blir ännu knaprigare efter att de har tagits ur ugnen, så låt dem svalna i rumstemperatur innan de serveras.

Servera salladen med finfördelad mynta samt de knapriga pepparrotskrutongerna.

Recept: Emmiina Lehtonen