fbpx

Snålsoppa

”När har du senast lagat snålsoppa? Den delikata soppan som tillreds av inhemska grönsaker hör sommaren till – liksom även den saftiga, på surdeg bakade Malax Limpan. Bred på smör eller margarin, skär i kuber och krön soppan med brödkuber.” – Hellapoliisi

INGREDIENSER:

(4 portioner):

• Malax Limpan
• 1 knippe sommarmorötter
• 8 nypotatisar
• ½ blomkål eller broccoli
• 1,2 l vatten
• 5 dl mjölk
• 2 dl färska ärter
• (100 g smältost)
• en klick smör
• salt efter smak
• ½ kruka persilja eller dill

Ohje:

Tvätta morötterna och nypotatisen.
Skär morötterna och potatisen i bitar.
Skär blomkålen eller broccolin i bitar.

Lägg grönsakerna i en kastrull och mät i vattnet.
Låt koka tills grönsakerna känns mjuka.
Tillsätt mjölken och om du så önskar smältost. Låt koka upp.
Tillsätt en klick smör och salt efter smak.
Kontrollera smaken.
Strö på persilja eller dill.

Bred smör eller margarin på skivorna av Malax Limpan och skär dem sedan i små kuber. Strö brödkuberna på soppan som pricken över i:et. Servera!

Recept: Hellapoliisi