Huvudsyftet med en förrätt är att väcka aptiten före huvudrätten. Då är det den första rätten i måltiden och den äts vanligtvis kall, men den kan också vara varm. Med Malax Limpan kan du skapa världens bästa aptitretare i många olika former. Brödet kan också vara en enkel klassisk aptitretare som sådant, dekorerat med fisk, kallskuret eller sallad. Förrätten kan också vara en lätt soppa som smaksatts med krutonger gjorda av skärgårdsbröd.
Vid festligare tillfällen, som middagar, födelsedagar och trädgårdsfester, är förrätten en perfekt salt rätt att servera festgästerna, eftersom den är lätt att laga i förväg. Malax Limpan har en smak som gör att den passar utmärkt som förrätt till både kaffe och mousserande vin. Upptäck våra traditionella, enkla och festliga förrättsrecept och gör din måltid eller fest till en minnesvärd upplevelse.
Emmiina Lehtonen
Emmiina Lehtonen (Finlands Unga Kock 2018, bronsmedaljör vid Jeunes Chefs Rôtisseurs VM 2018 och PRO-finalist 2019) har skapat fantastiska recept för både inhemska och internationella smaker.
”Maalahden Limppu passar perfekt ihop med nordiska smaker. Tack vare dess tydliga smaker passar det dock också att kombinera nyanser från andra matkulturer!”
”Limppuns fylliga konsistens och sötsyrliga smak garanterar ett gott slutresultat, både i smörgåsar och i olika rätter.”
”Maalahden Limppu är en kvalitetsprodukt, så det är lätt att använda den i olika recept!”
Bekanta dig med Emmiinas recept här och på hennes egna sidor.
Antti Puromies
Maalahden Limpus köksmästare Antti Puromies har låtit fantasin flöda när han skapat fräscha recept för olika tillfällen.
”Jag tycker att limppan passar mycket bra för att tillaga förrätter, huvudrätter och desserter. Limpans något syrliga och söta smak passar särskilt bra med fisk, getost och choklad.”
”Vid uppvärmning blir limpans smak behagligt mjuk och rågig.”
”På dessa sidor har vi samlat recept jag har skapat där Maalahden Limppu enligt mig passar utmärkt. Jag rekommenderar att modigt använda limppan i tillagningen av olika rätter.”
Bekanta dig med Anttis recept och prova redan idag!
Kati Jaakonen
En kock och matproffs som har drivit matsajten Hellapoliisi på nätet sedan 2005. En receptmakare som vill utveckla okomplicerade recept tillagade med ingredienser från den lokala butiken. Har publicerat över 80 kokböcker och skapat tusentals recept för vardag och festliga tillfällen.
”Maalahden Limppu är ett fantastiskt saftigt surdegsbröd som behåller sin saftighet även om det måste vänta lite på finsmakarna vid matbordet.”
”Maalahden Limppu är mångsidig, eftersom man kan göra både salta och söta läckerheter av det, att servera både kallt och varmt.”
Bekanta dig med Katis recept här och på matsajten Hellapoliisi!
Expresskurvan 5
65380 VASA
FINLAND
Tel. +358 (0)6 3577 100
vardagar kl 09.00 – 15.00
info (at) maalahdenlimppu.fi